Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Maj 2004 Posty: 1351 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 22:29
no i problem (przynajmniej na razie zniknął)
KP19 zamontował sprytną wtyczkę, która zadaje pezy rejestracji oczywiste, acz dla Bota ciężkie pytanie.
od wczoraj ani jednej zarejestrowanej maszyny
czyżby coś cię Szymku martwiło?
moderatorów na obecną chwilę (szczególnie po łacie wstawionej przez KP19) jest ilość jak najbardziej wystarczająca.
trzeba pamiętać że XAC nie wylogował się na stałe z Forum, także będzie pewnie w miare możliwości pilnował porządku
Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 07 Kwi 2004 Posty: 739 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 09:05
Teraz to i ja będę mógł czasami siedzieć na Internecie, więc będę coś dopisywał od czasu do czasu. Forum się rzeczywiście rozwija, a to cieszy...
No to zapraszam do dyskusji
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 200 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 19:21
Chuck Norris napisał/a:
Teraz to i ja będę mógł czasami siedzieć na Internecie, więc będę coś dopisywał od czasu do czasu. Forum się rzeczywiście rozwija, a to cieszy...
No to zapraszam do dyskusji
O widze ze w klasztorze jest tez okno na świat, no nie wiedziałem ze Zakonnikom tez wolno zagladać na neta.
_________________ "Zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem"
List do Filipian R.2 werset 12
Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 07 Kwi 2004 Posty: 739 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 08:38
Już udzielam odpowiedzi...
"NOWICJAT"
Jest taki okres w formacji kiedy człowiek zajmuje się usilnie życiem duchowym, wyrabia w sobie wtedy pewne mechanizmyi i doświadcza potrzeby modlitwy. Kanonicznie ten okres trwa rok i ma swoje prawa. Jedno z tych praw w moim zgromadzeniu /salezjańskim/ jest takie, że nie korzysta się z Internetu.
Był to dla mnie pozytywny czas, bardzo wiele mi dał i czuje się ubogacony duchowo.
Teraz jestem już w seminarium, czyli ten czas próby już się skończył i będę w większym kontakcie ze światem.
Czemu są takie ograniczenia w nowicjacie?
To już dyskusja na inny temat na forum.
Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 02 Mar 2004 Posty: 1709 Skąd: NT
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 15:00
hmm wogóle Chucky u ciebie to jakoś inaczej wygląda... ja ten czas będę mieć dopiero za rok i będzie trwał 2 lata teoretycznie te ibecne 2- czyli rok za i rok przede mną są też z ograniczeniami- ale jak widać nie ma zakazu pernamentnego.
Ogólnie kiedys chyba założymy temat życie zakonne ... hhihi jako reklamę- nie jest tak źle jak ludzie "z zewnątrz" myślą i jakie stereotypy krążą
_________________ Bóg Cię kocha MIMO WSZYSTKO Gość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum