Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lis 2005 Posty: 145 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 21:28 ołtarz NSPJ wykorzystany w filmie
Witam pięknie. Kilka dni temu telewizja TVP Info pokazała film dokumentalny Andrzeja Szczygła pt. "Portret Polaka w stanie wojennym, Ostatnia wieczerza po polsku {PL}". Zdjęcia kręcono w dwóch miejscach - w Gdańsku i Nowym Targu. Widzieliście? Niesamowoty. Wykorzystano ujęcia pustego kościoła NSPJ. Kręcono w nocy, zdjęcia czarno-białe, punktowe oświetlenie poszczególnych postaci. Skóra cierpła. Wcześniej nie przyszło mi do głowy - jak niesamowity jest ten układ postaci. No i nareszcie udało mi się dokładnie obejrzeć twarze i dłonie wszystkich postaci. Na co dzień to nie bardzo realne.
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 15:18
Witam.
Fakt, szkoda, że nie wiedziałem o takim filmie bo muszę przyznać, że postacie są tak proporcjonalne i wykonane z tak dokładnymi szczegółami, że ołtarz musiał pięknie wygladac w odpowiednim świetle. Szkoda
Mama pytanie - może troszęczkę dotyczącej innej sprawy ale związanej z naszym kościołem.
Czy możecie mi powiedzieć czy będą na stronie parafialnej zamieszczone nagrania tegorocznych kazań pasyjnych?
Dzięki z góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum